"Kleine meisjes worden groot" - Reisverslag uit Purmerend, Nederland van Stacey Stoopendaal - WaarBenJij.nu "Kleine meisjes worden groot" - Reisverslag uit Purmerend, Nederland van Stacey Stoopendaal - WaarBenJij.nu

"Kleine meisjes worden groot"

Door: Stacey Stoopendaal

Blijf op de hoogte en volg Stacey

14 Juli 2009 | Nederland, Purmerend

Vroeger was ik het voorbeeld van een echt mama’s kindje, ik hield mijn moeders hand altijd stevig vast en volgde haar overal naar toe. Mijn moeder was mijn heldin en niemand mocht aan haar (of eigenlijk aan mij) komen, ik moest niets van vreemde mensen weten en ik was zelfs bang voor Sinterklaas (ieder kinds vriend). Ik ging zelfs met me moeder mee naar de wc en zodra ik haar even uit het oog verloor stroomden de tranen over mijn wangen. Dit absolute mama’s kindje is inmiddels getransformeerd tot een zelfstandige meid. Kleine meisjes worden groot en ik ben –ondanks mijn gebrek aan centimeters- daar het voorbeeld van. Mijn moeders hand heb ik durven los te laten en ben mijn eigen pad om gegaan, ik heb de vrijheid gevonden en geniet er met volle teugen van. Sinterklaas vind ik inmiddels niet meer eng, helaas bleek deze goede vriend een (on)bekende man te zijn die zich graag anders voordoet dan hij werkelijk is. Nu ik mijn moeders hand niet meer vast houd wil ik het avontuur gaan opzoeken.

Over iets minder dan twee weken is het dan eindelijk zover. Al leken de maanden eerst nog jaren te duren, lijken de maanden nu omgevlogen. De zenuwen gieren door mijn lichaam en mijn handen plakken bijna aan mijn toetsenbord vast, maar tegelijkertijd ruist er een adrenaline stoot door mijn lichaam. Elke week wordt er nog in mijn stamkroeg gevraagd of het echt waar is “ga je echt zolang weg?” En of het waar is! Zelf kan ik het af en toe ook nog niet geloven, mijn hart ligt in Nederland.

Nederland het land van de kroketten, de dijken en het legaal gebruik van drugs. Het land van Sinterklaas, stroopwafels, haring happen en zuurkool met worst. Het land van regen, kou en de Elfstedentocht. Het land waar de koeien in overvloed grazen in de wei, waar beschuit met muisjes een welbekende traditie is en natuurlijk niet te vergeten ons heerlijk mooi Amsterdam!

Dit land waar ik geboren en getogen ben wordt vervangen door het welbekende eiland Curacao.
Curacao met haar charmante, kleurrijke Willemstad. Het land met een jaargemiddeld klimaat van 32 graden en waar het woord rust in alle 10 geboden voor komt. Het land wat bekend staat om carnaval en mooie stranden, maar naast dit alles vooral bekend staat onder studenten.

De eerste week bestaat uit vakantie vieren, acclimatiseren en de buurt verkennen, de rest van de tijd zal ik werkzaam zijn bij Status Reclame Studio en zal ik daar mijn afstudeerstage voltooien.
Ik heb er erg veel zin in en ik kan ook haast niet meer wachten. Alles is zo goed als geregeld, het is alleen nog een kwestie van afwachten tot de kalender 24 juli toont.

Mijn vriendinnen gaan me ontzettend missen en ik hun natuurlijk ook, maar gelukkig komen ze me opzoeken en tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om contact te houden; mailen, hyven, skypen, smsen, bellen etc.. en naast al deze middelen hebben we natuurlijk ook nog het welbekende postduiven en flesposten.

Bijna zeven maanden ga ik aan de andere kant van de wereld wonen en zou ik mezelf moeten redden met; koken, wassen, schoonmaken etc.. alle dingen die mijn ouders nu nog voor me doen, ik ben dan wel 21, maar ik heb werkelijk geen idee hoe de wasmachine werkt.
Schandalig zou je het kunnen noemen, maar ik zeg: liever verwend dan verwaarloosd.

Ik ga er dan ook een onwijs mooie tijd van maken en ik zal jullie allemaal op de hoogte houden van mijn -wilde- avonturen.
Het is feitelijk bewezen, kleine meisjes worden groot en ik ben daar één van!

Liefs van Stees,
Nu nog wonende in NL.

• 14 Juli 2009 - 17:44

Marianne:

Nou als je verhaal nu al zo mooi is, hoe moet dat dan in curacao? Ik verheug me op je verhalen al vind ik het nog steeds helemaal niets dat je weg gaat. Maar het gaat fantatisch voor je worden!!!
    Dikke kus m

• 14 Juli 2009 - 20:12

Rory:

Ik ga je misse wijfie maar maak er maar een hele mooie tijd van en geniet maar lkkr maar dat komt cker goed X

• 16 Juli 2009 - 12:19

Siem:

Stees, ik weet zeker dat je een mooie tijd tegemoet gaat! En wat betreft het huishouden etc, dit heb je al even kunnen uitbroberen in het (ook ver van de bewoonde wereld liggende) Monnickendam. Het verschil met Curacao is dat er nu geen poesies zijn maar wel een wit strand en heldere zee voor je neus. Oke je merkt het al, ik ben jaloers!!! Maar je moet er van genieten en zometeen terugkomen met een tas vol ervaring en kleding (hebben ze daar eigenlijk een H&M???)

We gaan je missen!!!

• 17 Juli 2009 - 07:33

Cootje:

Hoi Lievie,
    Leuk verhaal ,we gaan je erg missen je moeder en ik,maar het is ook een prachtig avontuur en een geweldige levens ervaring en het avontuur zoeken zit in je genen.Wat ik ga missen is; je nonchelance, je mooie lach,lekker eten met je,roseetjes op vrijdagmiddag,je afentoe te harde stem,je verhalen ,over school uitgaan je werk enz,en er zijn nog zoveel dingen die ik op kan schrijven,maar het meeste zal ik jou missen .Ik hoop dat je een pracht tijd krijgt,maar dat zal wel lukken.Wij zijn verschrikkelijk trots op je,en zullen je verhalen dan ook volgen.Pas goed op je zelf en wees niet te goed van vertrouwen,want je weet wat Hazes zong .er zijn veel goede mensen ,maar slechte zijn er ook helaas het is waar.en ook iets over de wijze lessen van je ouwe heer.Maar ja je bent oud en wijs genoeg.Ik schrijf dit een week voor dat je weg gaat ,en elke dag dat het dichterbij komt moet ik er steeds meer aan denken.Gelukkig gaan 7 maanden ook voorbij.Nou wijfie dit wilde ik even kwijt,en dan nog dit Ik hou van jou.

• 17 Juli 2009 - 11:16

Samantha:

stees ik weet ook pas sinds 4 maanden hoe je kookt wast enz enz
    dus als ik het red,red jij het ook

beter verwent dan verwaarloosd hahaha

• 19 Juli 2009 - 17:40

Nicky:

Ik mis je nu al! (L)

• 19 Juli 2009 - 17:41

Nicky:

En je vader moet niet van die lieve berichtjes schrijven want dan moet ik huilen!

• 22 Juli 2009 - 10:19

Lieve Stees,

Je bent nog maar 2 daagjes in NL en daarom gaan we vanavond nog gezellig uit eten! Wij gaan jou natuurlijk heel erg missen :( Maar ik weet zeker dat je het daar helemaal naar je zin zal hebben! ik bedoel; CURACAO! zon zee strand.. Natuurlijk gaan we mailen, hyven, skypen, flesseposten en ik stuur een postduif :D We willen natuurlijk wel alle horen wat je daar allemaal uitspookt.. ;) En jij ook van ons natuurlijk! Na vanavond zie ik je vrijdag ook nog op Schiphol! Haha ik ben benieuwd naar je koffer.. past ie nog dicht en heb je de kilo's niet overschreden? (A) Nou mop ik wens je nu alvast heeeel veeel plezier! Maar ik ga jou nog zien :D Tot vanaaf!! Dikke Kusss x Ann

• 22 Juli 2009 - 10:23

Michelle:

Lieverd,

Net zoals altijd weer heel leuk geschreven.

Het is wel heel lang dat je wegbent, maar we gaan msne hyve en ik kom natuurlijk 2 weken naar je toe wat echt SUPERRRR gaat worden !!!

Vanavond is de laatste keer dat we gezellig wat gaan drinken bij het cafe:( en ik hoop dat ik je vrijdag nog uitkan zwaaien op schipHOLL:P

Hihi nou ik ga weer verder met arbeiten, zie je vanavond !!

Loveyou

• 22 Juli 2009 - 10:26

Ann:

Ik bedoel natuurlijk: Wat drinken vanavond ipv uit eten! *hihi BLOND!!
    Aan de Gills & Wijn (L)
    xx

Om nog even in de aad sferen te komen:

'En ik vlieg, vlieg, vlieg als een vlieger
    voel me sterk, sterk, sterk als een tijger
    Ik ben zo groot, groot, groot, als een giraffe zo hoog… hohohoog
    En ik spring, spring, spring als een kangaroe
    en zwem, zwem, zwem ik kom naar je toe
    En neem, neem, neem je bij de hand, als het mag, en ik lach!'

• 22 Juli 2009 - 15:25

Hee die Stees,

Ik dacht dat mijn reisverslagen leuk waren om te lezen maar jij kan aardig goed schrijven!

Ik ga je zeker volgen, net zoals je bij mij deed.

Heel veel plezier daar :-)

X

• 22 Juli 2009 - 18:55

Laura:

Stees!!
    Ten eerste, wat heb je dit weer leuk geschreven! Daar moet je eens wat mee gaan doen! ;) Maar.. daar gaat het nu natuurlijk niet om. Je gaat ons kikkerlandje gewoon voor 7 maanden verlaten. Ik vind het echt super voor je dat je dit gaat doen! Ik weet zeker dat je een top tijd gaat hebben daar. Ik zal je alleen wel gaan missen hoor.. :( Gelukkig ga ik je gewoon blijven volgen op je blog en we kunnen idd altijd nog een postduif heen en weer laten gaan of ik gooi even een fles met boodschap de zee in! ;) Hoe dan ook, we gaan gewoon contact houden. En wie weet kom ik je ook nog wel even opzoeken! Dan kan je daarna naar mij toe komen in Australië! :D

Nou meis, geniet van je tijd daar! Hele goeie reis en we houden contact!

Dikke kus!! SMAK!!

• 25 Juli 2009 - 16:13

Ann:

Stees is in Curacaoooo!!!
    Yeahh =D
    Hoe is het daar?! Ben je al naar Mambo geweest? :P jou kennende wel!

Liefss xx

• 25 Juli 2009 - 22:36

Debbie:

Wat een leuk verhaaltje!, maar leuk voor je dat je zo lang wegblijft, ik zal natuurlijk je verhalen blijven volgen, ben vooral benieuwd hoe je het gaat aanpakken met de wasmachine :p
    Veel plezier meissie, en we horen van je dikke kus deb

• 28 Juli 2009 - 08:05

Cootje :

hoi moppie ik ben even thuis en dacht ik ga stees even vlug een krabbeltje sturen Gaat het lekker,Ik lees dat je nu pas internet hebt gaat het daar anders dan,ben je al een beetje gewend aan de warmte en het eten ,zijn het aardige mensen en hoe is het leven daar,met ons gaat alles goed kwakkel zomer je kent dat wel ,maar daar heb jij geen last van voor de rest is alles geregeld.Rory heeft je ov-jaarkaart ingeleverd.

nou lievie tot schrijfs,dikke kus en pas goed op je zelf.